در این مقاله قصد داریم دوربین های مدار بسته را با توجه به تکنولوژی آنها مورد بررسی قرار دهیم و تفاوت دوربین های مدار بسته ی شبکه و آنالوگ بیان کنیم. این دوربین ها با توجه به چگونگی ارسال اطلاعات تصاویر به دستگاه ضبط کننده به دو گروه تقسیم بندی می شوند:
- دوربین مدار بسته ی آنالوگ: این نوع دوربین ها اطلاعات را به صورت سیگنال های آنالوگ ارسال میکند.
دوربین مدار بسته ی تحت شبکه: این نوع دوربین ها اطلاعات را تحت شبکه و به صورت دیجیتال ارسال میکند.
تفاوت دوربین های مدار بسته ی شبکه و آنالوگ در چیست؟
دوربین مدار بسته ی آنالوگ:
قیمت پایین و سادگی نصب دو عامل مهم در انتخاب این دوربین ها است. با این وجود کیفیت پایین و محدودیت قابلیت ها نقطه ی ضعف آنها می باشد. در دوربین های آنالوگ HD این خلاء برطرف شده است. دستگاه ضبط کننده در سیستم مدار بسته ی آنالوگ DVR است. دوربین از طریق کابل کواکسیال به دستگاه وصل می شود.
تعدادی از برند های مختلف دوربین آنالوگ HD شامل: HDTVI،HDSDI،HDCVI و… می باشد. یکی از ویژگی های این دوربین ها اتصال آنها در مسافت های طولانی به یکدیگر وقابلیت نظارت از راه دور است. اما هر فرد دیگری می تواند در این مسافت به اطلاعات دسترسی پیدا کند. به همین دلیل از امنیت صد در صد برخوردار نیست. دسترسی به تصاویر زنده در این دوربین ها بدون مبدل امکان پذیر نیست.
دوربین مدار بسته ی تحت شبکه:
این نوع از دوربین ها با کابل شبکه به دستگاه متصل می شوند.دوربین های تحت شبکه یا IP به دلیل قابلیت بالا،قدرت پردازش بهتر تصاویرو قیمت بالا برای موارد تخصصی مناسب تر هستند. وضوح تصویر و قدرت زوم در دوربین های IP بالاتر است. این دوربین ها تصاویر و ویدئو های ضیط شده را روی سیستم NVR می فرستد.
دوربین های شبکه نیازی به مبدل بر روی صفحه نمایش تلویزیون ندارند. از ویژگی های کاربردی دوربین های شبه می توانیم به شناسایی حرکت و تشخیص هویت اشاره کنیم. دردوربین های شبکه کاربر میتواند از طریق لپتاپ،تبلت و تلفن همراه به تصویر زنده دسترسی پیدا کند.
علت نام گذاری دوربین های مدار بسته چیست؟
واژه ی دوربین مدار بسته در واقع ترجمه شده ی کلمه ی closet circuit television است. که مخفف آن cctv می باشد. معنی این واژه جعبه ی جادویی مدار بسته است. ودوربین هایی هستند که در یک جا ثابت است.
ارائه خدمات برای کسب و کار در فضای مجازی توسط گروه هسته فناوری سام