در این مقاله به طور اختصاصی مطالبی راجع به برنامه نویسی تحت وب مطرح می کنیم و درباره انواع این زبان های برنامه نویسی صحبت می کنیم.
به طور کلی برای دسته بندی زبان های تحت وب از دو دسته ی
زبان های برنامه نویسی سمت کاربران (Front-end)
زبان های برنامه نویسی سمت سرور (Back-end)
استفاده می شود.
حال به بررسی این زبان ها می پردازیم:
زبان های سمت کاربران:
زبان سمت کاربر زبانی است که وظیفه ی ارتباط با کاربر را دارذ.زبان هایی مانند HTML , CSS از این دسته هستند .البته این دو زبان، زبان های نشانه گذاری محسوب می شوند زیرا هیچ محاسباتی را انجام نمی دهند و تنها وظیفه ی نمایش را بر عهده دارند.در واقع HTML اسکلت بندی یک سایت را تشکیل می دد و CSS در زیبا سازی و نمای ظاهری آن سایت موثر است.همچنین برای بعضی از عوامل تعاملی مانند نشان دادن عکس العمل به فشار کلید از Java Script استفاده می شود. این نوع از زبان ها برای طراحی سایت های استاتیک مناسب هستند.
اما اگر بخواهیم یک سایت پویا داشته باشیم باید به دسته ی دیگری از این زبان ها رجوع کنیم.
زبان های سمت سرور:
همانطور که گفته شد این دسته از زبان ها برای راه اندازی سایت های پویا کاربرد دارند . و اکثرا کارهای محاسباتی در این بخش انجام می گیرد که انجام عملیات محاسباتی به دور از چشم کاربران انجام می شود و تنها پاسخ نهایی آن ها را مشاهده می کنند.
انواع زبان های سمت سرور عبارت اند از :
زبان های برنامه نویسی
ASP.Net
PHP
Python
Ruby
Perl
Java
و . . .
در این زمینه زبان های دیگری نیز وجود دارد اما در این مقاله تنها سعی ما در معرفی زبان های به نسبت معروف تر و پرکاربرد تر بوده است . در مقالات بعدی در رابطه با معرفی هر کدام از این زبان ها به اختصار توضیح خواهیم داد.