زبان برنامه نویسی پرل (PERL) با ساختاری مشابه زبان C یک زبان شی گرا ، همه منظوره ،سطح بالا و سمت سرور محسوب می شود. این زبان در سال 1987 منتشر شده و معنی لغوی آن مرواید است. زبان پرل در اکثر سیستم عامل ها کاربرد داشته و برای فایل های نوشتنی مورد استفاده قرار می گیرد.
کسانی که با زبان برنامه نویسیphp کار کرده و آشنا هستند می توانند به راحتی یادگیری این زبان را آغاز کنند . پیش از شروع نیاز است به زبان های Unix shell و C تسلط لازم را داشته باشید.
به دلیل فراهم کردن شرایط لازم توسط گوگل پلی ،از این زبان برای نوشتن اپلیکیشن های موبایل نیز می توان استفاده کرد. این زبان در رابطه با سیستم عامل IOS نیز هنوز در حال بروز رسانی و توسعه می باشد.
نمونه هایی از فریم ورک های معروف برای نوشتن اپلیکیشن های IOS به وسیله ی زبان پرل : Mojo ، Dancer ،Catalyst هستند.
برخی از دلایل انتخاب زبان برنامه نویسی Perl :
اولین دلیل و می توان گفت مهم ترین آن ها یادگیری و استفاده ی آسان از این زبان است. افرادی که با حجم بالای کد نویسی در زبان برنامه نویسی C دچار مشکل شده اند می توانند از این زبان استفاده کنند.
در زبان برنامه نویسی پرل راهنمای آنلاین وجود دارد که در صورت بروز مشکل می توانید به آن مراجعه کنید. در نتیجه در این زبان همیشه منابعی هستند که بتوانند مشکلات شما را برطرف کنند.
این زبان می تواند راه حل های زیادی را برای انجام و پیش بردن کارها به شما پیشنهاد دهد.
یکی از مواردی که باعث برتری زبان برنامه نویسی پرل به زبان C می شود این موضوع است که این زبان مستقل از سکو و یا پلتفرم است. به این مفهوم که شما به آسانی می توانید برنامه مورد نظرتان را در سکوهای مختلف به انجام برسانید.
همچنین این زبان دارای مفسر نیز می باشد.
زبان برنامه نویسی پرل یک زبان منبع باز است.
حوزه های کاربردی این زبان
این زبان در حوزه های زیر مورد استفاده قرار می گیرد:
فناوری هوش مصنوعی
ژنتیک
نظامی
تحقیقاتی
صنعتی
اتوماسیون
بیوانفورماتیک
طراحی سایت
طراحی اپلیکیشن
طراحی بازی ها
شما در همه ی این زمینه ها می توانید با استفاده از زبان پرل فعالیت داشته باشید.