فریم ورک به معنی یک چارچوب نرمافزاری است که توسعه دهنده (developer) آن را قرا می خواند و از آن استفاده میکند.
اسکلت بندی یک ساختمان را در نظر بگیرید. اسکلت کمک میکند که ساختمان در یک نقشه مشخص و چارچوب تعیین شده ساخته شود. فریمورکها نیز دقیقاً همین نقش را دارا هستند. آنها باعث این موضوع میشوند که برنامهنویسان در یک چارچوب مشخص بهصورت هدفمند کدنویسی کنند.
همچنین با فراخواندن این چارچوب دیگر نیازی به هربار نوشتن تمام کدهای موردنیاز و رایج نیست. و اگر تنها روی کارکرد خود پروژه تمرکز کنید نیز کفایت می کند. در واقع فریمورکها، کدهای مرسومی هستند که در هر پروژه مورد نیاز است. هنگامی که به پروژه افزوده میشوند از تکرار بخشی از کدها نیز جلوگیری میشود.
فریمورک مجموعهای از کتابخانههای مربوط به برنامهنویسی و احتمالا مجموعهای از قوانین برای برنامهنویسی است.
در فریم ورک داتنت و فریمورک مشابه آن، ماشین مجازی جاوا، این امکان وجود دارد که برنامه ای که نوشته شده است، روی سیستمعاملهای مختلف به صورت یکسان عمل کند.
چرا باید از فریم ورک ها استفاده کنیم؟
باعث افزایش سرعت کد نویسی می شود.
امکانات زیادی از قبل به وجود آمده اند و بدون نوشتن کد در دسترس شما قرار می گیرند.
باعث صرف تمرکز و زمان روی خودِ پروژه شده و از اتلاف آن ها جلوگیری می کند.
در فریم ورک ها توابع قابلیت استفادهی مجدد را دارا هستند.
کدهای شما منظم تر و بهتر خواهد بود.
معایب استفاده از framework:
ناتوانی در درک عمق مفاهیم کدها: هنگامی که از فریم ورک استفاده میکنید، مسلما جزییات کدهای توابع مورد استفاده، از نظر شما دور میمانند. زمانی که شما کل پروژه را خودتان کدنویسی کنید، با چالشهای بیشتری روبهرو خواهید شد که هرکدام از آن ها برای شما درسی جدید محسوب میشود.
تحمیل کردن کدهای اضافی: در هر پروژه فقط بخشی از ویژگی ها و کدهای فریمورک برای شما مورد استفاده قرار میگیرد. در حقیقت شما کدهایی که از آن ها استفاده نمیکنید هم به پروژه خود اضافه کردهاید.
جهت یادگیری نیاز به صرف زمان وجود دارد: برای استفاده از هر فریمورک زمانی جهت یادگیری آن نیاز است . که بتوانید به بهترین شکل از آن استفاده کرده یا آن را شخصی سازی کنید.
ما در این مقاله سعی در معرفی خلاصه و کاربردی فریم ورک برای شناخت بیشتر شما برای یادگیری و استفاده از آن را داشتیم .