همانطور که می دانید کابلهای شبکه، سخت افزارهایی هستند که امکان انتقال اطلاعات از یک تجهیز متصل به شبکه مانند کامپیوتر به تجهیز دیگری در شبکه ی محلی را فراهم می کنند. به دلیل برقراری امنیت در انتقال این داده ها نیاز به رعایت برخی از موارد وجود دارد . از جمله ، داشتن دانش لازم کارشناسان شبکه از ارتباط رنگبندی کابل ها و سوکت ها در پیاده سازی شبکه در یک سازمان . در هنگام بی توجهی به این اصل ممکن است شبکه دچار مشکل شده و اطلاعات در میانه راه از دست بروند. به همین جهت توجه به رنگ کابل ها در هنگام سوکت زنی امری ضروری محسوب می شود.
کابل های موجود در شبکه از چهار زوج سیم و یا هشت رشته سیم مسی تشکیل شده اند. که هر رنگ مخصوص به یک رشته سیم در کابل شبکه می باشد. این موضوع به این دلیل است که در هنگام سوکت زنی کابل ها خطایی رخ ندهد.این موضوع سبب می شود تا پیاده سازی شبکه مطابق با استاندارد های بین الملی باشد. در این خصوص و در متصل شدن کابل شبکه به سوکت RJ45 ، استاندارد های T-568A و T-568B وجود دارد. میزان استفاده ی استاندارد T-568B از سمت شرکت ها بیشتر می باشد.
همانطور که گفته شد می توان از استاندارد T-568B به عنوان رایج ترین استاندارد در زمینه ی کابلهای شبکه نام برد.متخصصان شبکه در هنگام سوکت زنی کابلهای شبکه با این استاندارد باید مطابق ترتیب رنگ بندی زیر عمل کنند. و دقت لازم را در زمان پانچ کردن سوکت داشته باشند تا از ایجاد مشکل در اتصالات جلوگیری شود.
1.سفید نارنجی
2.نارنجی
3.سفید سبز
4.آبی
5.سفید آبی
6.سبز
7.سفید قهوهای
8.قهوهای
همچنین در هنگام استفاده از استانداردT-568A لازم است رنگبندی زیر رعایت شود.
1.سفید سبز
2.سبز
3.سفید نارنجی
4.آبی
5.سفید آبی
6.نارنجی
7.سفید قهواه ای
8.قهوه ای
در استاندارد بالا ترتیب رنگی از چپ به راست رعایت می شود.
توجه داشته باشید زمانی که قصد دارید دو کامپیوتر و یا دو سوئیچ را به وسیله ی کابلهای شبکه به هم متصل کنید لازم است از شیوه ی کابل کشی ضربدری استفاده کنید. در این روش پین اول در ابتدای کابل به پین سوم در انتهای کابل و… وصل می شوند.