اگر در بحث برنامه نویسی و کامپیوتر به طراحی وبسایت علاقه مند باشید ، چطور طراح سایت شویم؟طراحی سایت را از کجا شروع کنیم؟آیا برای طراحی باید اول برنامه نویسی یاد بگیریم؟ سوالاتی ست که در ذهن شما پیش خواهد آمد.
اصولا طراحی وبسایت به دو دسته تقسیم میشود:
1.طراحی سایت با سیستم مدیریت محتوا(CMS):
سیستم های مدیریت محتوا در واقع یک پلتفرم آماده برای پیاده سازی صفحات وب و مدیریت آنها هستند.طراحی وبسایت با این پلتفرم ها سریع،آسان و به صرفه است و برای سایت ها و کسب و کار های کوچک بسیار توجیه اقتصادی داشته و توصیه میشود .اما باید این را در نظر داشته باشید که هیچوقت سیستم های مدیریت محتوا قابل مقایسه با روش بعدی یعنی طراحی وبسایت با کد نویسی نیستند.طراحی وبسایت با cmsها به دانش برنامه نویسی کمی نیاز دارد و طی مدت زمان کمی میتوان آن را یاد گرفت.هر سیستم مدیریت محتوا از گذشته تا کنون روی مسائل خاصی تمرکز داشته .مثلا وردپرس بیشتر برای طراحی وبلاگ استفاده میشد،هرچند بعد از گذشت سال ها و اضافه شدن افزونه های مختلف کابرد آن از وبلاگ شخصی فراتر رفته و امروزه شاهد وبسایت های فروشگاهی،شرکتی و خبری و.. هستیم که از وردپرس به عنوان پلتفرم خود استفاده میکنند.در میان این cms ها جوملا و دروپال هم بسیار پر طرفدارند و سایت های زیادی با این دو cms طراحی شده اند.
2.طراحی سایت با کد نویسی:
طراحی وبسایت با کد نویسی در مقایسه با روش قبلی کمی سخت تر است و نیاز به تخصص در زمینه طراحی گرافیکی صفحه وب (frontend) و نحوه عملکرد توابع و صفحات با هم (backend) دارد.
وبسایت های مختلف به روش ها و زبان های مختلف نوشته میشوند و بسته به نیاز یا تخصص برنامه نویس ، این زبان ها متفاوت اند.بای کد نویسی backend یک وبسایت مغمولا از زبان های:
استفاده میشود.و شما میتوانید برای کد نویسی از هرکدام از آنها استفاده کنید.
برای طراحی UI یا رابط کاربری یا frontend از دو زبان همزمان استفاده میشود:
- HTML + CSS
HTML یک زبان نشانه گذاری(نه برنامه نویسی) است و CSS زبان استایل دادن به نشانه های HTML است.
اگر گیج شدید هیچ ایرادی نداره.بذارید با یه مثال براتون توضیح بدم ،بدن انسان رو در نظر بگیرید،استخوان بندی انسان همان HTML است.پوست انسان CSS و ارگان های داخلی بدن که وظیفه فعالیت ،انتقال دستورات و غیره رو دارن.قاعدتا بدن انسان بدون پوست، وحشتناکه پس CSS لازمه،بدون استخوان بندی هیچ چیز سر جای خودش قرار نمیگیره پس HTML واجبه.و در آخر بدون ارگان های داخلی(برنامه نویسی) یک موجود بی مصرف پدید میاد که باید بندازیش تو سطل آشغال..چون هیچ کاری نمیکنه…مثل مجسمه!!
حرف آخر:
حالا که با هر دو راه طراحی سایت آشنا شدید، قضاوت اینکه کدام بهتر است به عهده خودتان .چراکه توانایی ها و نقطه نظرات افراد با هم متفاوت است و ممکن است کسی در عرض چند هفته یاد بگیرد چطور یک سایت برنامه نویسی کند.شاید هم یک نفر تا سال ها نتواند یک سایت با سیستم مدیریت محتوا طراحی کند.