در تولید کابل های شبکه نظیر زوج های بهم تابیده ،جهت بهبود بخشیدن به سازگاری مغناسیطی، سیم های هادی دو به دو بهم پیچیده می شوند.
یکی از مزایای این کابل ها نسبت به کابل های زوج های متوازن این است که
این کابل ها از برخورد تشعشعات الکترومغناطیسی زوج های کنار هم جلوگیری می کند .اولین بار این روش توسط الکساندر گراهام معرفی شده است.
حال به بررسی نمونه هایی از این کابل ها می پردازیم.
Cat5
استفاده از این کابل ها در شبکه ی اترنت در گذشته به شدت مرسوم بوده است . اما به دلیل افزایش اهمیت سرعت در زندگی بشر کابل هایی با سرعت بالاتری جایگزین این نوع کابل شده اند. سرعت این کابل حدود ۱۰۰ مگابایت بوده است . همچنین مسافتی که توسط آن قابل پشتیبانی بوده نیز در حدود ۱۰۰ متر محاسبه شده است . به همین دلیل این فناوری دیگر مورد استفاده قرار نمی گیرد و جایگاه خود را به نسل های جدید تر واگذار کرده است.
Cat5e
نسل بعدی این ابزارها از کیفیت و سرعت قابل قبول تری نسبت به سری قدیمی تر خود برخوردار هستند . سرعت انتقال داده ها در آن ها به 1 گیگابایت رسیده و با وجود پایین بودن سرعت آن در دنیای امروز هنوز نیز به دلیل ارزان بودن طرفداران مخصوص به خود را دارد . از این کابل ها در مناطق تجاری و مسکونی استفاده می شود .پهنای باند آن ها نیز حداکثر ۱۰۰ مگاهرتز می باشد.
Cat6
در این ابزار جهت جلوگیری از ایجاد تداخل در شبکه از یک محافظ الکتریکی استفاده می شود که برای انجام این کار محافظ روی سیم کشیده شده و رسیدن به این هدف را میسر می سازد. از مزیت های این نسل می توان به میزان انتقال داده ها در آن اشاره کرد که در حدود 10 گیگابایت است .
و از معایب آن می توان به محدودیت مسافت در انتقال داده ها اشاره کرد. که حداکثر تا فاصله ی 55 متری این قابلیت را داراست. و در فاصله ای بیشتر از 55 متر میزان انتقال داده ها نیز تا حد زیادی کاهش می یابد.
انعطاف پذیری این کابل ها نیز برای اکثریت افراد قابل قبول نبوده و باعث سختی بیشتر در کابل کشی های شبکه می شود.
همچنین پهنای باند آن ها نیز 250 مگاهرتز محاسبه شده است.
Cat6a
در این نوع کابل ها جهت ثابت نگه داشتن سرعت انتقال داده ها تا مسافتی در حدود 100 متر، حفاظ الکتریکی آن را افزایش داده اند.
این کار سبب افزایش ضخامت این نوع از آن ها شده است. اما حجم انتقال داده ها در حدود 10 گیگابایت تا مسافت طولانی تری ثابت باقی می ماند.
افزایش ضخامت سبب کاهش انعطاف پذیری در نسل جدید این فناوری ها شده است .که این موضوع باعث کاهش کارایی آن در مکان های مسکونی می شود . اما برای استفاده در مکان های صنعتی بسیار مناسب به شمار می آیند. میزان پهنای باند در آن ها نیز 500 مگاهرتز می باشد.
Cat7
سرعت این کابل ها در مسافت های کمتر افزایش چشمگیری داشته است . به طوریکه در فاصله ی 15 متری سرعت انتقال داده ها در آن به چیزی در حدود 100 گیگابایت در ثانیه می رسد.همچنین سرعت آن در فواصل 50 متری نیز 40 گیگابایت می باشد. از سوکت های GG45 نیز در این کابل ها استفاده شده است. پهنای باند در آن ها نیز چیزی در حدود 600 گیگاهرتز می باشد.